Vierseizoenenbanden

Het hele jaar door

Wil je niet ieder seizoen van banden wisselen? Dan kan je met vierseizoenenbanden het hele jaar door blijven rijden. Als compromis tussen zomer- en winterbanden zijn vierseizoenenbanden gemaakt van een rubbersoort die goed presteert over een groter temperatuurbereik: zowel tijdens gematigde winter- als zomertemperaturen streeft deze naar voldoende grip en een veilige wegligging.

Afgebeelde band: Vredestein Quatrac 5 in de maat 225/45R17

Opgelet

Opgelet: vierseizoenenbanden met enkel een M+S-markering (“mud and snow”) volstaan niet in elk land voor de plaatselijke wetgeving die winterbanden verplicht. Zijn de vierseizoenenbanden daarnaast ook voorzien van een sneeuwvlokje-symbool op de flank, dan voldoen ze wel overal aan die wet.

Houd er wel rekening mee dat dit soort banden niet optimaal geschikt zijn om op wintersportvakantie te gaan.

Vierseizoenenbanden zijn de ideale oplossing als je je banden niet wil of kan wisselen, maar gezien het om een compromis gaat, zijn ze minder aangepast dan zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter.

Indien je veel kilometers rijdt, is een aparte set winter- en zomerbanden aangeraden, zodat je voor elke situatie de best geschikte band hebt. Bovendien verslijten je zomerbanden in de winter niet, en omgekeerd, waardoor ze langer meegaan.

Bijkomend voordeel: bij elke bandenwissel controleren wij de staat van de banden, zodat onregelmatigheden tijdig worden opgemerkt.